Szervizoszlopot telepítettek a bringásoknak Révfülöpnél

Könnyen hozzájut a szükséges szerszámhoz a járműjavító munkára kényszerült kerékpáros.

2020. 08. 13. 8:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben nem kell kerékpárszervizt keresgélniük azoknak, akik a balatoni bringaút északi oldalán kerekeznek, legalábbis Révfülöp közelében, ugyanis a múlt hét végén átadták a biciklistáknak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (Veszprém MRFK) által kezdeményezett első kerékpárszerelő, azaz Bikesafe-pontot.

Bikesafe. Kerékpáros szerelőoszlop a Balatoni bringaúton
Fotó: Veszprém Megyei RFK

A kerékpárút mentén felállított, már messziről jól látható, rendőrkék színű, önkiszolgáló szervizoszlopnál a bicikliszereléshez szükséges minden eszköz rendelkezésre áll. Használata ráadásul biztonságos: a szerelőállványra emelhető bringa szervizelését acélsodronyra erősített szerszámok egész sora segíti, például pumpa, különböző méretű és állítható villás- és imbuszkulcsok. A szükséges szerszámhoz könnyen hozzájut a járműjavító munkára kényszerült kerékpáros, de a rögzítésükre azért van szükség, hogy megakadályozzák a drága eszközök eltulajdonítását.

Bikesafe a Balatonnál. Idén több fürdőváros környékén telepítenek szervizpontokat
Fotó: Veszprém Megyei RFK

Lapunk értesülése szerint idén még Balatonfüreden és Balatonalmádiban, majd Balatonakarattyán és Szigliget környékén is felállíttat Bikesafe-pontokat a Veszprém MRFK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.