Szijjártó Péter a Gazprom elnökével tárgyalt

Magyarország gázellátásában a Gazprom főszerepet játszik, és ez a régióban várható infrastruktúrafejlesztések következtében a jövőben is minden bizonnyal így lesz.

Forrás: MTI2019. 12. 02. 10:51
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. december 2. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja hivatalában a Gazprom orosz állami gázipari monopólium elnökét, Viktor Zsubkovot 2019. december 2-án. MTI/KKM/Burger Zsolt Fotó: KKM/Burger Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalában fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Gazprom elnökét – közölte a tárca az MTI-vel.

A közlemény szerint Szijjártó Péter a tárgyalás után kijelentette: Magyarország gázellátásában a Gazprom főszerepet játszik, és ez a régióban várható infrastruktúrafejlesztések következtében a jövőben is minden bizonnyal így lesz.

„Magyarország hosszú távú, biztonságos gázellátása érdekében alapvető érdekünk egy hosszú távú, kiszámítható és megbízható együttműködés a Gazprommal, ezért a Gazprom vezetőjével együtt készek vagyunk megkezdeni a tárgyalásokat egy újabb, hosszú távú gázszállítási megállapodásról” – tette hozzá.

Közölte: kifejezetten pozitív perspektívái vannak emellett egy Magyarország és a Gazprom közötti együttműködésnek, ami a földgáz közlekedési célú felhasználását érintené. A klímacélok teljesítéséhez fontos, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátási mértéke csökkenjen, ebben pedig a földgáz használata fontos szerepet játszhat.

A Gazprom és a magyar kormány közötti együttműködés ezért komoly előrelépést jelenthet – nyilatkozta a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.