Tavaszias hangulatban zárt a pesti parkett

Egyik vezető papíros vállalatra sem érkezett piacot befolyásoló hír a nap folyamán, a Molt a héten segítette a saját részvények felvásárlása.

Magyar Nemzet
2020. 10. 16. 20:03
Workers celebrate the during closing bell, as they prepare for the return to trading, on the floor at the NYSE in New York
HEALTH-CORONAVIRUS/USA-STOCKS Fotó: REUTERS/Brendan McDermid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Derűs kereskedési nap után erősödéssel zárt a pesti parkett: a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 163,88 pontot, azaz 0,50 százalékot emelkedett, így 33 225,15 ponton fejezte be a hetet. Jól érezték magukat a vezető részvények is, mivel a Telekom kivételével drágultak az összesen 4,3 milliárd forintos napi forgalomban.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint ezzel együtt a BUX-index az emelkedés ellenére is egy kicsit alulteljesített a nemzetközi tőzsdékhez képest. Megjegyezte a távirati irodának, hogy egyik vezető papíros vállalatra sem érkezett piacot befolyásoló hír a nap folyamán, míg azt például figyelembe kell venni, hogy a Mol árfolyamát a héten végig segítette a vállalat saját részvényeinek vásárlása.

Fotó: MTI/MTVA

A számok szintjén ez azt jelenti, hogy az olajrészvények tegnap kilenc forinttal, 0,54 százalékkal 1665 forintra erősödtek, miközben 955,9 millió forintért cseréltek gazdát. Az OTP-részvények ára 75 forinttal, 0,78 százalékkal 9700 forintra nőtt, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki. Drágább lett a Richter-papírok árfolyama is negyven forinttal, azaz 0,61 százalékkal, így részvény ára 6600 forintra emelkedett, a napi forgalom 934,8 millió forintot ért el a gyógyszergyártó cégnél. A Magyar Telekom árfolyama két forinttal, 0,56 százalékkal 353 forintra csökkent, forgalma 168,9 millió forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.