Telt ház a két legnagyobb hazai sípályán

Nem csak a hét végi napokon, hétköznap is telt ház van a két legnagyobb hazai síparadicsomban.

2021. 01. 30. 12:50
null
Mátraszentistván, 2016. január 2. Síelők a mátraszentistváni Síparkban 2016. január 2-án. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mátraszentistvánon 73 centis a hó borítja a lesiklópályát, és ma a völgyben is több mint félméteres hónak örülhettek a síelők – tudtuk meg pénteken a sípark sajtóreferensétől. Erbeszkorn Tamás úgy látja, nem nagyon veszi el a sízők kedvét, hogy a Mátrában és a Bükkben is zárva vannak a szállodák.

– Hozzá kell szokniuk a pályaüzemeltetőknek az egynapos vendégekhez. A múlt héten a szentistváni síterepen kétszer akkora volt a forgalom, mint a korábbi években, és mind a nyolc sífelvonót üzemeltették – jelezte a Magyar Nemzetnek a sportember. Mint mondta, ha melegszik az idő, bevetik a „csőre töltött hóágyúkat”, de nem engedik, hogy megszakadjon a néhány napja indult szezon – tette hozzá Erbeszkorn Tamás.

Síelők a mátraszentistváni síparkban 2016-ban. A járványidőszakban is útnak indulnak a téli sportok szerelmesei Fotó: MTI/Komka Péter

Az eplényi Intersport Síaréna üzemeltetői is elégedettek a forgalommal, bár a szombatra és vasárnapra előre jelzett meleg nem megnyugtató. A bakonyi síparadicsomban is készenlétben állnak a hóágyúk, ott a nyolc közül négy lift viszi starthelyre a lesiklás élményét kereső sportolókat.

Eplényben újabb pálya átadásával fejlődött a szolgáltatás Fotó: Magyar Nemzet

Van hová felzárkózni: a hét közepén Normafánál mindössze kétcentis volt a hó, Dobogókőnél nyoma sincs a télnek, a soproni Vasfüggöny sífutópályán pedig a hét közepén érkezett eső takarította el a néhány centis havat.

Ami pedig a hozzánk legközelebb eső hegyi pályákat illeti: Ausztriában a sípályahasználati korlátozásokat is meghosszabbították, Szlovéniában csak hivatásos sportolók és hegyi mentők tartózkodhatnak a síterepeken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.