Tizennyolc egyetemen kezdődik meg a Programozd a Jövőd! program

A program keretében informatikai szakemberek tartanak előadásokat a legújabb technológiai ismeretekről – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 09. 14. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a program célja, hogy a nemzetgazdasági szempontból is egyre jelentősebb informatikai ágazatban minél több diplomás, szakképzett fiatal kezdje meg pályafutását.

Az első eredmények már látszanak, hiszen az informatikai felsőoktatási képzésekre felvettek száma 2016 óta több mint harmadával nőtt – tették hozzá.

Az előző tanévben tizenhat egyetemen közel 1700 egyetemista vett részt a támogatott kurzusokon. A programot 62,5 millió forinttal támogatták, s ez az összeg több mint 1100 vendégoktatási alkalom megszervezésének költségeit fedezi – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.