Tízezer hiteligénylést vár a Takarék

Magyar Nemzet
2019. 08. 11. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államilag támogatott konstrukció lejártáig, 2022 végéig mintegy tízezer igénylőnek együttesen 60 milliárd forint értékben helyez majd ki babaváró hitelt a Takarék-csoport – közölték várakozásaikat a távirati irodával. Számításaik szerint egy átlagos jövedelmű háztartás várhatóan öt-nyolcmillió forint szabad felhasználású, kamatmentes kölcsön felvételére lesz hitelképes.

Az első időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az igénylésnél a jogszabálynak megfelelő társadalombiztosítási jogviszony igazolása okozhat problémát, valamint a meglévő hitelek is korlátozhatják a maximálisan adható összeget – emelte ki a pénzintézet, ahol a július 1-jétől felvehető babaváró hitel kapcsán egy hónap alatt több mint 875 igényt fogadtak be 8,5 milliárd forint értékben.

Ebből 315 ügyfélnek 3,058 milliárd forintot már folyósítottak. A Takarék fiókjaiban kezdetben kiemelkedő érdeklődés volt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kamatmentes babaváró hitelt a családok leggyakrabban lakásvásárlásra vagy -felújításra, lakberendezésre, autóvásárlásra, valamint meglévő hitelük elő-, illetve végtörlesztésére veszik fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.