Tízmilliárdok beszedésétől tekintett el az adóhatóság

A fizetési kedvezmények 62 milliárd forintnyi adót hagytak a családoknál és a vállalkozásoknál.

Magyar Nemzet
2020. 06. 22. 10:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fizetési kedvezmények 62 milliárd forintnyi adót hagytak a családoknál és a vállalkozásoknál a koronavírus-járvány első szakaszában – tájékoztatta a távirati irodát Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Mint kiemelte, a kormány egyik legfontosabb elvárása az adóhivatallal szemben a koronavírus-válság idején az, hogy a járvány hatásait figyelembe véve méltányosan járjon el adóügyekben. A pénzügyi tárca államtitkára hozzátette, a Covid–19 miatt bajba jutottaknak érdemes méltányossági kérelemmel fordulni az adóhivatalhoz, a hatóság a március 11. és június 19. közötti időszakban négyből három fizetéskönnyítési kérelmet helybenhagyott.

Izer Norbert arról is beszámolt, hogy a járvány miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A fizetéskönnyítési lehetőségeket a kormány ugyanis a veszélyhelyzetben még tovább bővítette.

Bevezetett egy újfajta, speciális, ráadásul a cégeknek is teljesen ingyenes méltányossági ügytípust. Jelenleg 1500 újfajta kérelem elbírálásán dolgozik az adóhivatal, amelyekben összességében több mint 7,5 milliárd forint adóra kértek könnyítést a veszélyhelyzetben az érintettek.

– Arra számítunk, hogy a következő négy hétben jelentősen megugrik az újfajta kérelmek száma, hiszen egyszerű, ingyenes, a hatóság pedig gyorsan, mindössze 15 nap alatt és rendkívül méltányosan bírálja el – fejtette ki az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.