Tízmilliókat adományoztak a Tesco vásárlói

Magyar Nemzet
2020. 01. 08. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen több mint 65 millió forintot adományoztak a magyarországi rászoruló családok számára a Tesco áruházlánc itthoni vásárlói a tavalyi adventi időszakban – közölte szerdán a multinacionális vállalat, amely tíz éve részt vesz az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtő programjában.

Jelezték: decemberben a bőséges ajándékvásárlás mellett a magyarok a hátrányos helyzetű honfitársak érdekében is kinyitották a pénztárcájukat. A karácsony előtti adománygyűjtő akció során az áruházlánc látogatói és munkavállalói 2019. november 11. és december 24. között a kasszáknál 250 forint értékű adománykuponokat vásárolhattak. A kuponok értékesítéséből befolyt összeg egészen pontosan 65 178 750 forintot tesz ki, amelyet a vállalat az Ökumenikus Segélyszervezetnek ad át. A segélyszervezet – országos hálózatán keresztül – az év során nehéz helyzetben levő családokat és gyermekeket támogat a dotációból, illetve azon dolgozik, hogy valódi kitörési lehetőségeket biztosítson a szegénységben élőknek.

A jótékony célú év végi kezdeményezéshez csatlakozó cégek közül a Tesco vásárlói és dolgozói évek óta 60 millió forint feletti értékben gyűjtenek össze adományt – összegezte az áruházlánc, amely a segélyszervezet stratégiai partnereként a Felhőtlen gyermekkor kampányt is rendszeresen támogatja, ezzel nehéz sorsú és hátrányos helyzetű gyermekeken igyekeznek segíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.