Több ágazatban is meghosszabbítja a kormány a bértámogatást

A vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban január végéig fenntartják a bértámogatást.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 15:24
VARGA Mihly
Varga Mihály szerint túl vagyunk a válság mélypontján Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban az ötvenszázalékos bértámogatást jövő év január végéig fenntartjuk, így 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány – jelentette be Varga Mihály a turizmus és a vendéglátás területének ágazati képviselőivel tartott egyeztetését követően közösségi oldalán. A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók.

Varga Mihály közölte: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük. A kormány ezért a bértámogatás januárig történő meghosszabbítása mellett döntött azzal, ha az ágazat szereplői kezdeményezik, további hosszabbítás is lehetséges.

Az adó- és járulékkedvezmények kapcsán a miniszter kifejtette, hogy azok is megmaradnak, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. – Az eddigi lépéseket kiterjesztjük az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is – tette hozzá Varga Mihály megemlítve, hogy a gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak is eredményesen kell részt vennie. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket – fogalmazott a tárcavezető a tárca közleménye szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.