Több cég elhalasztja a közgyűlést

Magyar Nemzet
2020. 04. 01. 14:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példátlan helyzetben a tőzsdei társaságok: bizonytalan a részvényesek személyes jelenlétét igénylő éves rendes közgyűlések sorsa a jogszabályban meghatározott időpontig, a fokozódó egészségügyi kockázatok miatt ugyanis egyelőre úgy tűnik, nem biztos, hogy idén a szokásos módon lehet tájékoztatni a cégek legfőbb szerveit az előírt határidőig.

A Mol március 24-én közölte, hogy az eredetileg április 16-ra meghirdetett éves rendes közgyűlését a koronajárvány miatt nem lehet megtartani, most újabb hirdetmény jelent meg a tőzsde honlapján. Ebben jelzik, hogy – mivel továbbra is fennáll a rendkívüli járványhelyzet – változatlanul nem látnak lehetőséget arra, hogy a tervezett módon kerüljön sor a rendezvényre. Ám mivel a hatályos rendelkezések szerint legkésőbb április 30-ig meg kell tartani a közgyűlést, erre a napra meghirdették az eseményt.

Az Opus Global hasonlóképp ítéli meg a helyzetet: ugyancsak a BÉT-en jelezték, hogy egyelőre nem látják lehetőségét a személyes jelenlétnek, ám ha a veszélyhelyzet április 30-ig megszűnik, akkor a meghívóban foglaltak szerint ezen a napon megtartják a beszámolókat, feltéve, ha az irányadó szabályozás ezt lehetővé teszi – erről a részvényeseket tájékoztatják.

A 4iG Nyrt. igazgatósága pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az április 29-re tervezett éves rendes közgyűlést csak abban az esetben tudják személyes megjelenéssel megtartani, ha tiltó jogszabályi rendelkezés aznap nem lesz hatályban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.