Több e-hulladék keletkezik idén Magyarországon tavalyhoz képest

Az idén várhatóan a tavalyi mennyiségnél 3 százalékkal több, 242 ezer tonna elektromos és elektronikus hulladék keletkezik az országban, amelyből 80 ezer tonna begyűjtését és kezelését végzik el a hulladékhasznosítók – közölte a MediaMarkt hétfőn, a nemzetközi hulladékgyűjtő napon.

Forrás: MTI2019. 09. 23. 21:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a fejenként 8 kilogrammos, folyamatosan emelkedő begyűjtési mennyiséggel a középmezőnybe tartozik az uniós országok között – tették hozzá.

A vállalat közleménye szerint a lakossághoz kerülő elektronikai cikkek java részét műszaki kiskereskedelmi áruházak értékesítik, amelyeknek a feleslegessé vált gépeket át kell venniük a háztartásokból.

2017 és 2018 után az idén is elérheti az ezer tonnát a MediaMarkt üzleteiben leadott elektronikai és elektromos hulladék mennyisége. Ennek 70 százalékát döntően a házhoz szállítások során visszavett hűtők és egyéb háztartási nagygépek adják, a régi képcsöves televíziók és monitorok aránya 18 százalékot tesz ki – írták.

Bíró Péter, a vállalat szolgáltatási és környezetvédelmi termékmenedzsere a közleményben kiemeli, hogy a MediaMarkt átvesz használaton kívüli készülékeket akkor is, ha nem ott vásárolták, de a termékkategória megtalálható az áruház kínálatában.

Tihanyi Ervin, az Inter-Metal Recycling elektronikai hulladék üzletág vezetője megjegyezte, hogy közel 500 tonna vasat nyertek ki tavaly az áruházlánctól érkező e-hulladékokból.

A MediaMarkt Magyarország a MediaMarktSaturn kiskereskedelmi csoport tagja, amely a 2017/2018-as gazdasági évben mintegy 21 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el, ennek nagy része a Ceconomy AG-től származik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.