Több mint 150 magyar indul a páneurópai kreatív online versenyen

Az Európai Bizottság és az Európai Innovációs Tanács a tagországok együttműködésével 2020. április 24-26. között kreatív online versenyt rendez a koronavírussal kapcsolatos társadalmi kihívások leküzdésére alkalmas innovatív megoldások megtalálása érdekében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 04. 23. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ITM a Design Terminállal együttműködve nemzeti kurátorként támogatja a több mint 150 magyar jelentkező részvételét.

Az „EUvsVirus” verseny fő célja az innovátorok, befektetők és a társadalmi partnerek összekapcsolása a koronavírus járványhoz kapcsolódó kihívások kezelése céljából. Számos témában várják a rövid távon megvalósítható, innovatív megoldásokat olyan területeken, mint például az egészségügy, a távmunka és távoktatás, a társadalmi és politikai kohézió, az üzleti tevékenységek folyamatosságának biztosítása, vagy a digitális pénzügyek – ismerteti az ITM.

A közlemény szerint a páneurópai hackathonra közel 12 ezer jelentkező regisztrált a 27 uniós tagállam mellett az Egyesült Királyságból, Svájcból, Izraelből, Törökországból, Indiából és az Egyesült Államokból is. A kezdeményezéshez Magyarországról eddig több mint 150 résztvevő csatlakozott. Az uniós országokból érkező résztvevők saját nyelvükön is benyújthatják ötleteiket és javaslataikat. A nyertes csapatokat felkérik arra, hogy csatlakozzanak az Európai Innovációs Tanács platformjához, amely hozzáférést biztosít egészségügyi szolgáltatókhoz, alapítványokhoz, befektetőkhöz és más uniós finanszírozási lehetőségekhez.

„A koronavírus-járvány okozta társadalmi és gazdasági nehézségek kezelésében az innovációnak és a kutatás-fejlesztésnek kiemelkedően fontos szerepe van. Magyarországon a kormány minden kezdeményezést támogat, amely megfelelő válaszokat találhat napjaink legfontosabb kihívásaira” – hívta fel a figyelmet az esemény kapcsán Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár a közleményben.

A páneurópai hackathon a már megrendezett tagállami hackathonok legjobb gyakorlataira és megoldásaira épül. Magyarországon a 2020. április 3. és 5. között megrendezett „Hack the Crisis – Hungary” nemzeti versenyhez az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Digitális jólét program védnökként, a Design Terminal pedig szakmai partnerként csatlakozott. A zsűritagok összesen 134 pályamunkát bíráltak el, négy fejlesztőcsapat Digitális Összefogás különdíjat kapott – tájékoztatott az ITM.

Az „EUvsVirus” páneurópai hackathon további részleteiről és a jelentkezés feltételeiről a https://euvsvirus.org honlapon található tájékoztatás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.