Több mint 4400 programmal tartják meg az idei Szakmák Éjszakáját

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye több mint 4400 programmal várja az érdeklődőket jövő pénteken, a Szakmák Éjszakáján.

Forrás: MTI2019. 04. 05. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteki közleménye szerint a résztvevők látványos bemutatókon és interaktív tevékenységeken keresztül ismerkedhetnek meg több száz szakmával. A programok a szakmunkák népszerűsítésén túl bővítik a pályaválasztás előtt álló fiatalok pálya- és szakmaismereteit is – írták.

A 18 órától 22 óráig tartó pályaorientációs programsorozatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitja meg a Debreceni Szakképzési Centrum ünnepi indító eseményén.

A látogatók 50 százalékos utazási kedvezménnyel juthatnak el a programokra, ezek listáját a rendezvény honlapján tekinthetik meg.

A Szakmák Éjszakája 2016-ban indult, 2017 óta már határon túli iskolák is csatlakoztak a magyar kezdeményezéshez, amely bekerült a pályaorientációs európai jó gyakorlatok gyűjteményébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.