Több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány

A támogatás a jármű árának legfeljebb fele lehet, pedálszenzoros kerékpárok esetében maximum kilencven-, nyomatékszenzorosoknál százötvenezer forint.

MTI
2021. 01. 09. 18:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton.

Kínában már évek óta nagy hagyománya van az elektromos bicikliknek Fotó: Reuters/Stringer – RTR3HI6B

A közleményben idézik Schanda Tamás stratégiai és parlamenti államtitkárt, aki bejelentette, hogy az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató egymilliárd forintos keretösszegű pályázat pénteken lezárt fordulójára 1185 kérvény érkezett több mint 128 millió forintra.

A pályázat első körében – november 23–27. között – 1019 kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást, több mint 110 millió forintot, a következő forduló várhatóan február 1. és 5. között lesz.

A támogatás a jármű árának legfeljebb fele lehet, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb kilencvenezer, nyomatékszenzorosoknál maximum százötvenezer forint – ismertették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.