Több száz hazai társaság járt a Kárpát EXPOrt-on

Harmadik alkalommal, október 21–22-én ismét megszervezték a Kárpát-medencei összmagyarság legjelentősebb gazdasági rendezvényét, a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást.

Magyar Nemzet
2019. 10. 24. 15:30
null
Magyarlakta vidékek egyetemeivel keresnek kapcsolatot Fotó: MTI/Bíró István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadik alkalommal, október 21–22-én ismét megszervezték a Kárpát-medencei összmagyarság legjelentősebb gazdasági rendezvényét, a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást, vagyis a Kárpát EXPOrt-ot. A Millenáris Parkban megvalósult szakmai eseményen mintegy háromszáz hazai és határon túli vállalkozás mutatkozott be.

– Nagyon fontos, hogy a hazai és határon túli, Kárpát-medencei, elsősorban magyarok lakta térségekben működő cégek és egyetemek, oktatási intézmények együttműködése tovább erősödjön a jövőben – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a rendezvényen.

Magyarlakta vidékek egyetemeivel keresnek kapcsolatot
Fotó: MTI/Bíró István

A megközelítőleg kétezer látogatónak és a résztvevőknek lehetőségük nyílt állami és szakmai szervezetekkel, illetve a regionális gazdasági élet meghatározó szereplőivel történő közvetlen kapcsolatfelvételre, konkrét üzleti tárgyalások lefolytatására.

Az esemény kitűzött célja volt ugyanis, hogy minél több üzleti kapcsolat szülessen, körvonalazódjanak a közös üzleti és pályázati lehetőségek, valamint megsokszorozódjanak a határokon átívelő konkrét ügyletek számai, így erősítve tovább Magyarország és a közép-európai régió országai közti gazdasági együttműködéseket.

A résztvevők a szakmai kerekasztal-beszélgetéseken naprakész információkhoz juthattak többek között a magyar kormány által meghirdetett gazdaságfejlesztési programok eddigi eredményeiről és aktualitásairól, az elérhető pályázati és beruházási lehetőségekről, valamint az állami és szakmai szervezetek szolgáltatási portfóliójáról.

Az idei esemény témája a távolabbi piacok, exportlehetőségek bemutatása, a regionális magyar árualap harmadik országokban való pozicionálása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.