Többen biztosítják műszaki eszközeiket

Magyar Nemzet
2019. 09. 16. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérkezett az iskolakezdés második hulláma a kiskereskedelemben. Míg augusztusban, az első körben leginkább a tanszereket, a papír-írószert, a táskát, ruházati cikket szerzik be a családok, a nagyobb beruházást jelentő műszaki termékekre csak ezek után kerül sor. A „második hullám” akár a karácsonyi szezonig is eltarthat, mivel sok szülő számítógépet, okostelefont, tabletet szán karácsonyi ajándékként gyermekének, viszont az iskolakezdés miatt ezeket már korábban megvásárolják – mutat rá a szezonális fogyasztói szokásokra a GKI és az Euronics friss, közös kutatása.

Megállapították a korábbi év adataihoz képest, hogy idén a vásárlók a valamivel drágább, de jobb képességű termékeket választják, és minden korábbinál többen kötnek biztosítást a megvásárolt műszaki cikkekre. A nemzetközi trendeknek megfelelően ezen a területen az is megfigyelhető, hogy ma már inkább vesznek a vásárlók valamivel drágább, de hosszabb élettartamú és olcsóbban üzemeltethető eszközöket.

Azt is felmérték, hogy a magyar szülők többsége úgy gondolja: gyermeke élete első okoseszközét általános iskolai tanulmányai alatt kell hogy megkapja, mivel legkésőbb az 5. osztálytól ezen készülékek a tanulásban is hatékonyan segíthetik őket. Tavaly már minden második alsós diáknak volt okostelefonja, a felsősök körében pedig ez az arány 80 százalék feletti. A kutatásban felhívták a figyelmet: fontos, hogy a diákok valóban okosan használják ezeket az eszközöket, ebben továbbra is a szülők következetessége, illetve a készülékekbe beépített segédeszközök segíthetnek. A számítógép, a laptop ma már szinte az alapfelszereléshez kell tartozzon a legtöbb nagyobb iskolás esetében, a minőségi, de nem luxuskategóriás termékeknek ebben az árukörben ugyancsak megugrik ilyenkor az értékesítése, a felsőoktatásba bekerült tanulók vagy családjuk átlagosan 115-120 ezer forintot költenek laptopra.

A kollégisták is elfoglalták már új lakhelyüket, ahová szükségessé válhat néhány bútor, lakásfelszerelés beszerzése, így ez a termékkör is bővülő forgalmat produkál az iskolakezdés miatti bevásárlások második szakaszában. A felmérés szerint a műszaki eszközök piacán a leggyakrabban mikrohullámú sütőt és vízforralót vásárolnak az albérletbe költöző diákok, illetve népszerű körükben a szendvicssütő. Újdonság, hogy idén augusztusban a beépíthető elektromos főzőlapok iránt is növekedő kereslet mutatkozott – jegyzi meg a családok aktuális fogyasztásáról szóló összefoglaló.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.