Többen vesznek vonatjegyet elektronikusan

Magyar Nemzet
2020. 02. 15. 9:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé a MÁV nevű alkalmazásban: a MÁV-Start vonalaira érvényes bérleteket immár a 12-es verziójú iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják – közölte a vasúttársaság. A H5-ös szentendrei vonalon utazóknak további könnyítés, hogy a kiegészítő MÁV–HÉV-bérlet teljes árú, harmincnapos változatát is meg lehet vásárolni az Android (legalább 5.1 verzió), és az iOS alapú készülékeken.

A vállalat alkalmazása népszerű, eddig 283 ezernél több felhasználó regisztrált, az appon keresztül vásárolt jegyek száma pedig az elmúlt egy évben négyszeresére emelkedett – tavaly összesen 4,6 millió tikett talált így gazdára, de a cél az, hogy az elektronikus csatorna 2021 közepén 60 százalékot képviseljen a jegyértékesítésben. Érdemes tudni, hogy a közlekedési társaságok integrációs törekvéseinek eredményeként a MÁV app külön menüpontjában helyi közlekedési társaságok jegyei is megvásárolhatók lesznek.

A fejlesztések folytatódnak: várhatóan a nyár elejétől biztosítják azt is, hogy a menetrendnél később induló vonatokra az induláshoz képest később is megváltható legyen a menetjegy, emellett arra is törekednek, hogy ne kelljen külön regisztráció az internetes jegyvásárlási felülethez és a MÁV applikációhoz – ezeket egységesítik. Fontos fejlesztési irányvonal a nemzetközi menetjegyváltás lehetősége is, amelyre elsőként a Budapest–Bécs vonalon számíthatnak az utasok a második negyedévben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.