Tőkét emel a cégben a 4iG első embere

Növekedési terveinek pénzügyi hátteréről tett több tőzsdei bejelentést az informatikai nagyvállalat az elmúlt napokban.

Magyar Nemzet
2019. 11. 02. 16:32
null
Végh Richárd tőzsdeelnök és Jászai Gellért a BÉT-en Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növekedési terveinek pénzügyi hátteréről tett több tőzsdei bejelentést a 4iG Nyrt. informatikai nagyvállalat az elmúlt napokban.

Eszerint a T-Systems Magyarország (TSM) Zrt. megvásárlására irányuló tárgyalások sikeres lezárása esetén a társaság két forrásból is finanszírozná az akvizíciót és további elképzeléseit. Egyrészt – korábbi közlésük szerint – a jegybanki kötvényprogram feltételeinek megfelelve a 4iG november végéig harmincmilliárd forint értékben vállalati kötvényeket bocsáthat ki zárt körű aukción.

Másik forrásként a Jászai Gellért elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő KZF Vagyonkezelő Kft. december végéig készen áll további harmincmil­liárd forintos zárt körű tőkeemelés végrehajtására, melyhez a vállalat igazgatósága előzetesen a hozzájárulását adta. Ezzel a cég egy részvényre jutó saját tőkéje több mint a hétszeresére, 242,90 forintra emelkedhet – közölte az informatikai cég.

A KZF Kft. a tőkeemeléshez szükséges forrást a rendelkezésére álló hitelkeretből biztosítaná, és a vagyonkezelő társaság kétéves kötelezettséget vállalna arra, hogy nem értékesíti a tőkeemeléssel tulajdonába kerülő 4iG-részvényeket. A lépéssel a vállalat első embere több mint 58,9 százalékra növelné tulajdonát a tőzsdei társaságban, a kötvénykibocsátással együtt pedig a 4iG-nek már elegendő forrása lenne ahhoz, hogy a TSM megvásárlása mellett a jövőben további akvizíciókat is végrehajtson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.