Új képviselet védi a dolgozók érdekeit

Nagy Kristóf
2019. 12. 11. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakszervezeti szövetség alakult a közúti közlekedés munkavállalói védelmére. A Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége 5500 dolgozót képvisel, 18 tagszervezettel – tájékoztatta lapunkat a képviseleteket összefogó Munkástanácsok Országos Szövetsége. A kibővített érdekképviselet célja, hogy meglegyen a lehetősége a kollektív szerződéskötésre a Volánbusz Zrt.-vel.

Emellett azt szeretnék, hogy a képviselet részt vehessen a közösségi közlekedés integrációjáról szóló egyeztetéseken, valamint a bérek rendezéséhez, a bérelemek átalakításához is kidolgozták javaslataikat. Korábban írtuk, októbertől megszűntek a régiós Volán-társaságok, beolvadtak az országos szervezésű Volánbusz Zrt.-be. Ugyanakkor a szakszervezetek tapasztalatai alapján az összeolvadást követően is maradtak nyitott kérdések bizonyos régiókban a munkavállalók pontos feladatkörét, szervezeti hovatartozását illetően.

Hamarosan folytatódnak az országos szintű egyeztetések az állami vállalatoknál, tehát a Volánnál és a MÁV-nál, valamint a víziközmű-szektorban dolgozók akár többéves bérfejlesztéséről. A korábbi egyeztetéseken a felek egyetértettek abban, hogy többéves, jóval tíz százalék feletti rendezésre van szükség a munkaerő megtartása, így a szolgáltatások fenntartása érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.