Új menetrend szerint közlekednek a balatoni hajók

Őszi menetrendre váltottak a Bahart kompjai, a sétahajók október 25-ig közlekednek a megszokott útvonalakon.

2020. 10. 07. 16:29
null
Szeptembertől hagyományosan megváltozik a Bahart járatainak indulási időpontja Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő óta őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok: az első átkelőhajó 6.40-kor indul a Szántódról, az utolsó este 7-kor Tihanyból. A szezon további részében negyvenpercenként indulnak a járatok, de ha az időjárás indokolttá teszi, akkor a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) módosítja a menetrendet.

A balatoni hajókon és kompokon is ajánlatos a másfél méteres védőtávolság betartása
Fotó: Éberling András

A tömegközlekedési eszközökre vonatkozó előíráshoz hasonlóan a hatévesnél idősebbeknek a balatoni kompok zárt és nyitott utastereiben is kötelező az arcot és az orrot elfedő maszk. Ezzel együtt a hajózási társaság továbbra is arra kéri az utasokat, hogy a néhány perces kompút során ne szálljanak ki a gépjárművükből.

Érdemes figyelembe venni a programok tervezésekor, hogy október 25-ig már csak hétvégenként közlekednek a Bahart hajói, az utolsó hétvége az október 23-i ünnepnappal együtt az idén hosszabb lesz. A településeket összekötő személyhajójáratokra Siófokon, Tihanyban, Fonyódon és Badacsonyban szállhatunk fel, az egy-egy órás sétahajózás Balatonfüredről, Keszthelyről és Siófokról indul.

Már nem elegendő a tavalyi viselet, jelenleg a maszk is kötelező a kompon, hajón utazóknak
Fotó: Éberling András

A biztonság mindenütt lényeges: a balatoni hajókon és kompokon, továbbá a kikötői pénztáraknál is ajánlatos a másfél méteres védőtávolság betartása, és a bankkártyával történő menetjegyvásárlás – hívta fel a figyelmet a hajózási társaság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.