Új mobilalkalmazást fejlesztettek ki a Budapesten közlekedőknek

Az ingyenesen letölthető alkalmazás az útvonaltervezésen túl mobilitási csomagokat kínál, így nem kell egyszerre több közlekedési applikációt használni.

Forrás: MTI2020. 02. 21. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új mobilalkalmazást fejlesztett a városi közlekedés megkönnyítésére egy nemzetközi kutatásfejlesztési projekt részeként a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ Zrt.) leányvállalatának vezetésével – közölte a NÚSZ Zrt. pénteken az MTI-vel.

A 2017 júniusában kezdődött Mobility as a Service for EU (MaaS4EU) projektben 17 szervezet vesz részt. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató leánycége, a Toll Service Zrt. 2018. december 1-jén csatlakozott. A egységes európai közlekedési piac megteremtését támogató program költségvetése több mint 1,2 milliárd forint. A részt vevő közlekedési szolgáltatók, hatóságok, oktatási szervezetek, informatikai cégek és kutatócsoportok alkotta konzorciumok azt vizsgálják, hogyan lehet hatékonyabban felhasználni a közösségi közlekedést, illetve az erre szánt forrásokat, csökkenteni a környezeti terhelést, ösztönözni a környezetkímélő közlekedési eszközök terjedését.

Az ingyenesen letölthető MaaS4EU alkalmazás az útvonaltervezésen túl mobilitási csomagokat kínál, így nem kell egyszerre több közlekedési applikációt használni – írták.

A közlemény szerint a projekt tavasszal léphet új szakaszba. Az addig összegyűlt adatokat feldolgozzák, valamint értékelik a felhasználók tapasztalatait és szokásait – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.