Új területeken szálltak versenybe a közműcégek

A korábbi jóslatoknak megfelelően valóban átalakult az áramszolgáltatók szerepe: már nemcsak kilowattórát értékesítenek, hanem sok egyéb másra is vállalkoznak.

2019. 02. 19. 7:34
Bárdos Zsolt
Hőkamerás méréssel is szolgálnak a társaságok Fotó: MTI/Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi jóslatoknak megfelelően valóban átalakult az áramszolgáltatók szerepe: már nemcsak kilowattórát értékesítenek, hanem sok egyéb másra is vállalkoznak.

Napelemek tervezését és kivitelezését végzik el, elektromos autótöltőket üzemeltetnek. A verseny pedig éles, hiszen újonnan kialakuló szolgáltatási területeken küzdenek az egyes cégek a minél nagyobb részesedésért.

Hőkamerás méréssel is szolgálnak a társaságok
Fotó: MTI/Balaton József

Ha az ügyfél felkeresi a szolgáltatója honlapját, azonnal láthatja, hogy nemcsak tájékoztatók és ügyintézési lehetőségek érhetők el, hanem egyéb üzleti ajánlatokkal is kecsegtet a cég. A lehetőségekkel a vállalatok azt igyekeznek elérni, hogy a lakosság az újonnan felmerülő, energiához köthető igényével ne egy harmadik félhez forduljon, hanem komplex szolgáltatást igényeljen a már ismert szolgáltatójától.

Sorra véve a szóba jövő cégeket, az NKM Nemzeti Közműszolgáltatónak az alapítása óta az országos lefedettség elérése volt a célja, jelenleg pedig a szolgáltatásainak kibővítésén dolgozik.

Ahogyan azt Hiezl Gábor, a társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak elmondta, az NKM Optimum csoporton keresztül már rendelkeznek biztosítási, otthoni rendszerekkel kapcsolatos segítségnyújtási, napelemtelepítési és -üzemeltetési megoldásokkal, illetve az NKM Mobilitás Kft. által összefogott, az alternatív közlekedés (CNG, illetve elektromobilitás) területén kínált szolgáltatáscsomagokkal.

A napelemekre kiadott engedélyek alapján közel egy terawattórányi kapacitás épülhet ki, e piacnak mintegy harminc százalékát szerezné meg az Elmű-ÉMÁSZ csoport újonnan alapított tagja, az Elmű-ÉMÁSZ Solutions Kft. A cég hamarosan megjelenik az anyavállalattól eddig idegen, épülethűtés-fűtés rendszerek piacán is.

Jelenleg négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, de több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelempark-beruházásról – közölték lapunkkal.

A cég versenyelőnyének tekinti, hogy – az Elmű-ÉMÁSZ csoport tagjaként – jelentős tapasztalattal rendelkezik a hálózati csatlakozások kialakítása terén. Tavaly száznál is több elektromos töltőállomást telepített a cég, és továbbra is a piac meghatározó szereplője kíván maradni, harmincszázalékos részesedést elérve.

Az E.On is szélesítette kínálatát: napelemes rendszerek mellett baleset-, egészség- és lakásbiztosítást, fix havidíj ellenében teljes körű gázkészülék-karbantartást, valamint energiatanúsítvány elkészítését is vállalják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.