Új védjegyet kapnak a jó minőségű élelmiszerek

Magyar Nemzet
2019. 06. 13. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) elnevezéssel új, kétszintű védjegyrendszert vezet be az Agrárminisztérium – jelentette be tegnap Zsigó Róbert élelmiszerlánc-biztonságért felelős államtitkár.

A jelölés a termelőket, az előállítókat, a feldolgozókat, a forgalmazókat és a vásárlókat egyaránt érinti, hiszen a logó feltüntetése garantálja a kiváló minőséget. – Éppen ezért ösztönzi a termelőket és a feldolgozókat a minőség fejlesztésére, javítására, fenntartására, és hatékony eszköz a piaci ismertség növeléséhez is – hangsúlyozta az államtitkár.

A legfontosabb szempont, hogy a védjegy segíti a lakosság tájékoztatását, építi a bizalmat, garantálja a magasabb minőséget, valamint hozzájárul az általános élelmiszer-fogyasztási kultúra fejlődéséhez.

Zsigó Róbert azt mondta, a KMÉ védjegyrendszer első szintjére bármely vállalkozás pályázhat, amely a vonatkozó uniós rendelet alapján e körbe tartozik, beleértve a mezőgazdasági termelőket, kistermelőket, élelmiszer-előállítókat és -feldolgozókat, valamint a saját márkás termékeket forgalmazó kereskedelmi szereplőket.

A második szintű, arany fokozatú jelölést azokon a termékeken lehet feltüntetni, amelyek az élelmiszer biztonságára, minőségére és kedveltségére vonatkozó, szakemberek által végzett vizsgálatok alapján a legjobbnak bizonyulnak a hasonló áruk közül.

A magasabb, arany fokozatú jelölésre pályázniuk kell a szereplőknek, az így megkapott védjegyet pedig három évig használhatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.