Újabb gazdaságvédelmi program kifejezetten kkv-k számára

A hitelek beruházások, bérköltségek és forgóeszközök finanszírozására is igényelhetők.

Magyar Nemzet
2020. 05. 12. 10:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 15-től újabb gazdaságvédelmi program indul kifejezetten kis- és középvállalkozások (kkv) számára: a Széchenyi-kártya-programban új, kedvezményes konstrukciók érhetők el, amelyek a legváltozatosabb hitelcélokra, így beruházások, bérköltségek és forgóeszközök finanszírozására is igényelhetők – tájékoztatott a Budapest Bank.

A kibővített konstrukciók tegnap óta érhetők el a szerződött pénzintézeteknél. A Kavosz Zrt. által nyújtott Széchenyi-kártya-programban az új feltételek szerint négy új konstrukció érhető el. A munkahelyek megőrzésének támogatására elindult Széchenyi munkahelymegtartó hitel egymillió forinttól akár 750 millió forint összegig igényelhető, kétéves futamidővel. Az ezzel kombináltan igénybe vehető, szabad felhasználású Széchenyi-kártya-folyószámlahitel plusz futamideje legfeljebb két év, kamata évi nettó 0,1 százalék, a felvehető összeg egy- és százmillió forint közötti. A hároméves futamidejű, szabad felhasználású Széchenyi likviditási hitel bármilyen forgóeszköz-beszerzésre és egyéb szolgáltatások finanszírozására alkalmas, míg a Széchenyi beruházási hitel plusz a veszélyhelyzet lejártát követő időszakban a normál üzletmenet visszaállításában segíthet.

A kifejezetten gazdáknak szóló Agrár Széchenyi-kártya konstrukcióban már korábban változás történt, a gazdasági nehézségek kezelése és enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességidíj-támogatásban, illetve költségtámogatásban részesített folyószámlahitel vált elérhetővé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.