Újabb három német cég döntött magyarországi beruházás mellett

A Villeroy & Boch, a Mahle és a Beurer újabb beruházásai a magyar export növekedését hozzák magukkal.

Magyar Nemzet
2021. 01. 18. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Elmondta, hogy a három cég összesen négymilliárd forint értékű beruházásához a magyar kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít, ezáltal összességében 1770 munkahelyet védenek meg.

Mindhárom cég – a Villeroy & Boch, a Mahle és a Beurer – nyolcvan százalék feletti exporthányaddal dolgozik Magyarországon, így újabb beruházásaik a magyar export növekedését hozzák magukkal – ismertette a miniszter.

Szijjátó Péter kiemelte, a Villeroy & Boch a világpiac vezető pozícióját birtokolja több szegmensben, a Mahle a világon a 23. legnagyobb első körös autóipari beszállító 160 gyárral, és hetvenezernél is több alkalmazottja van, a Beurer cég a magyarországi termelésének 99 százalékát külpiacon értékesíti. Mindhárom cég nyolcvan százalék feletti exporthányaddal dolgozik Magyarországon, így az újabb beruházásaik a magyar export növekedését hozzák magukkal. Hangsúlyozta: a magyar–német gazdasági együttműködés a nehéz időszakban is szorosabbá vált. A Magyarországon működő német vállalatok nemcsak fenntartják itteni működésüket, hanem újabb beruházásokat hoznak ide. Továbbra is a német tulajdonban lévő vállalatok alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, és a német vállalatok Magyarországba vetett hite nem ingott meg a nehéz időszakban sem. Bizonyíték erre, hogy a magyar tulajdonú vállalatok után a német cégek vették leginkább igénybe a magyar kormány nehéz helyzetre hozott beruházástámogatási rendszerét – tette hozzá a miniszter.

Lázár János kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a világban ma az emberi élet és a gazdasági élet megmentéséért folyik a küzdelem. Az emberi életért való küzdelemben a védőoltás, a gazdasági élet megmentéséért a vállalatoknak biztosított tőkeinjekció jelenthet segítséget. Megköszönte a kormánynak az elmúlt évben végzett munkáját, amelyet 500 ezer magyar ember munkahelyének megmentése érdekében végzett, és a mostani támogatással hozzájárul 750 hódmezővásárhelyi család egzisztenciájának megőrzéséhez. Mint mondta, a valós megoldást a válság idején a beruházás, befektetés jelenti.

Arra a közéleti vitára utalva, hogy a kormány kellőképpen támogatja-e azokat a városokat, közösségeket, amelyeket 2019 ősze óta ellenzéki politikusok vezetnek, Lázár János elmondta, a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből soha nem tudott és soha nem fog felelőtlenül gondolkodó polgármestereket, felelőtlenül gazdálkodó városokat támogatni. A kormány mindig kész arra, hogy felelősen gondolkodó vállalatokat, munkavállalókat, támogasson. Hódmezővásárhelyen a Villeroy & Boch presztízsmárkát jelent, a város legjobb és legnagyobb munkaadója, a legnagyobb adófizetője – mondta Lázár János.

A sajtótájékoztatón Soós Csaba, a veszprémi Beurer-Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy beruházásuk révén újabb termékekkel bővítik az orvosieszköz-kínálatot. Szalay György, a balassagyarmati Mahle Compressors Hungary Kft. ügyvezetője ismertette, hogy újabb gépekkel bővítik meglévő kapacitásukat, és ezzel újabb tevékenységet hoznak a magyarországi gyárba. Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a beruházás során megújítják technológiájukat, növelik a termelékenységüket, hatékonyságukat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.