Újabb részletek a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönről

A felvett összeget a vállalkozások járulékokra, bérekre, rezsire, működési költségre és készletfinanszírozásra is használhatják.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 8:16
null
Fotó: OLAH GERGELY MATE Forrás: MKIK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A gazdasági újraindítási akcióterv legújabb lépése a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön – mondta Varga Mihály a Facebook-oldalán. A pénzügyminiszter jelezte: a kis- és középvállalkozások újraindulását tízmillió forintos, tízéves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a kormány. Időt hagy a vállalkozásoknak a munkára az, hogy a hitel törlesztését csak három év múlva kell elkezdeni.

A kormány újabb részletekről is döntött, ezek a következők:

  • A felvett összeget a vállalkozások járulékokra, bérekre, rezsire, működési költségre és készletfinanszírozásra is használhatják.
  • A hitel keretösszegét a kormány százmilliárd forintban határozta meg, a gyorskölcsön lebonyolítója a Magyar Fejlesztési Bank.
  • – Ahhoz, hogy a gazdaság újrainduljon, nem elég a korlátozások feloldása, a forrásokra is szükség van. A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön ebben nyújt fontos segítséget a legkisebb vállalkozásoknak. A cél az, hogy a gazdaság újraindításához és a munkahelyek teremtéséhez a magyar kis- és középvállalkozások is minél nagyobb arányban járuljanak hozzá – tette hozzá a miniszter.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.