Újabb varázslatos téli piknik lesz Etyeken

2020. 01. 10. 9:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Téli dűnék, forralt bor, gasztrosétány farsangkor!” Így invitálják a gasztronómia és a bor szerelmeseit Budapest szőlőskertjébe, Etyekre, a soron következő, hagyományos téli etyeki piknikre.

Ezúttal is az Újhegyi pincesorra, azaz a gasztrosétányra szervezik a patinás évszakos programot, amely a jövő hét végén a nyitott pincékkel, szezonális kézműves bemutatóval, állat- és hangszersimogatással, lovaglással, továbbá vendégborászokkal, disznóvágással és látványmalacsütéssel, ínycsiklandó ételekkel, italokkal (borok, sajtok, sonkák, párlatok, sütemények, csokoládék) kínál különleges szezonális kikapcsolódást.

A január 18-i téli etyeki piknik a tüzes és gőzölgő italokról, a toros ételekről és a karácsonyi-farsangi időszak ellenállhatatlan édességeiről szól – fogalmaznak a szervezők.

Kiemelik: az etyeki gasztrosétány minden évszakban látványos és vendégvonzó, de a tél mégis a látogatók egyik kedvence, hiszen ilyenkor különleges hangulatot kölcsönöz a lábosokban szabad ég alatt forralt bor és tea, továbbá a sercegő hurka és a kolbász hívogató illata, akárcsak a gesztenyepörkölő üstök közelébe húzódó utcazenészek muzsikája.

Ha pedig szerencsés esetben hóeséssel köríti a természet, akkor valóban varázslatos lesz a rendezvény – ígérik. A téli pikniket követően a következő eseményekre április 4–5-én, illetve június 13–14-én és szeptember 5–6-án tervezik megrendezni az etyeki gasztrosétányon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.