Jó hír a télisportokat űzőknek: újranyitott az eplényi síaréna

A koronavírus-járvány miatt online jegyértékesítéssel limitálják a látogatók számát.

2020. 12. 31. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb arról írtunk, csendes volt a karácsony a hazai sípályákon, így a Balatonhoz közel eső Eplényben sem volt elég hó a téli sportra kiéhezett sízők bánatára, ám hétfőn – miután 37 hóágyúval „lőtték a hegyet” – lett elég hó a pálya újra nyitásához. Néhány napig csak a tanulópályát használhatták a fiatalok, most viszont már újabb lesiklóhely is várja a sízőket. Továbbra is szigorú egészségvédő intézkedésekkel találkoznak a síparadicsomba érkezők, az oktatók és a tanítványok között be kell tartani a védőtávolságot, a símaszk mellett a felvonóban a kesztyű is kötelező, egy sportolóra 20 négyzetmétert biztosítanak, a pálya környékét pedig hálóval védik. Érvényben van továbbra is az az előírás, hogy a létesítmény területére kisérők és kirándulók nem léphetnek be – tudtuk meg Ebele Bálinttól, a Síaréna Kft. ügyvezetőjétől. Most már végleges az üzemeltetői döntés: a népszerű sportlétesítmény a járvány miatt hosszú távon is csak online jegyértékesítés útján látogatható, a napi limit ugyanis csak ez úton biztosítható. Az eplényi Intersport Síarénát december 29. óta csak sízők és snowboard deszkások látogathatják, a pályákon szánkózni továbbra se lehetolvasható a síparadicsom honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.