Újra várja a látogatókat a Zselici Csillagpark

Visszaköltözött az élet május elején a Somogy Megyei Erdészeti és Faipari Zrt. zselici erdeibe.

2021. 05. 10. 18:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszaköltözött az élet május elején a Somogy Megyei Erdészeti és Faipari Zrt. (Sefag) zselici erdeibe, újra várja a látogatókat a Kaposvártól mindössze húsz perces autóútra eső Zselici Csillagpark, a somogyi megyeszékhely belvárosában az Erdők Háza Látogatóközpont, a szilágyi Erdei Iskola és a gyertyánosi turistaház. A programok egyelőre korlátozott számmal zajlanak, ezért a kirándulóknak, túrázóknak ajánlatos előre érdeklődni és bejelentkezni hívja fel a figyelmet közleményében a Sefag.

A csillagparkban egy nyolc méter átmérőjű, vetítőkupolás planetárium és egy negyven centiméter átmérőjű csillagászati távcső segítségével figyelhetjük meg az égitest csodáit. Aki pedig a természettudományi létesítmény környékének a faunájára és flórájára is kíváncsi, az egy a gyaloglók számára ajánlott hosszabb, vagy a kisgyerekes családok számára kijelölt, rövidebb tanösvényen tehet egy kiadós túrát. A csillagpark csak védettségi igazolvánnyal, a 18 évesnél fiatalabbaknak csak védett szülők kíséretében látogatható.

A Zselici Tájvédelmi Körzet szívében létesített Zselici Csillagpark 2009-ben nyerte el a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet. Az alacsony szintű fényszennyezésnek köszönhetően ott a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk, amelyeket szabad szemmel és máshonnan lehetetlen megfigyelni. A látogatók – köztük az iskolai csoportok tanári felügyelettel – nemcsak nappali, hanem éjszakai programokon is részt vehetnek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.