Ultragyors töltőkkel bővül a Mol e-hálózata

Magyar Nemzet
2019. 03. 22. 8:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ultragyors elektromos töltővel szerelte fel a budapesti, Nagyszőlős utcai töltőállomását a Mol. A magyar energetikai vállalat hazánkban egyedülálló töltési teljesítményű eszközét hamarosan továbbiak követik Magyarországon és a régióban. A társaság 2030-ig szóló hosszú távú stratégiájának részeként 2012 óta bővíti villámtöltő hálózatát.

A Nagyszőlős utcai ultragyors berendezés arra a trendre reflektál, amely szerint az autógyártók egyre nagyobb hatótávot megtenni képes autókat dobnak a piacra.

Az ultragyors töltő 75 ­kW-os kapacitása révén fél óra alatt akár 150 kilométerre elég energiát tölt az akkumulátorba, egyszerre két járművet lehet az oszlopra csatlakoztatni. A berendezés a Mol nyolc budapesti töltőállomásán megtalálható, a következő hónapokban további hármat állítanak üzembe.

A fejlesztések nem maradnak a főváros határán belül. A társaság a nemzetközi, elektromos töltőhálózat kiépítését célzó NEXT-E projekthez csatlakozva az elmúlt év végéig összesen 18 villámtöltőt telepített a régió hat országában. Ez a szám az év végére eléri a százat, így teljesülhet a 2020 végére kitűzött cél, és létrejön a 252 állomásos elektromos töltőhálózat a cseh határtól a Fekete- és az Adriai-tengerig.

A töltők közül 141 a Mol-csoport töltőállomásain kap helyet Plugee márkanév alatt, amelyet a társaság 2018 nyarán vezetett be Magyarországon, idén pedig a régió más országaira is kiterjeszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.