Utalvánnyal vernék át a vásárlókat

Thurzó
2019. 08. 05. 7:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuponos csalókra figyelmeztet két kereskedelmi lánc. Elképzelhető, hogy ugyanazon bandáról van szó, akik adathalász oldalakon keresztül félrevezetik, nem létező nyereményjátékra csábítják a fogyasztókat.

A Penny Market Kft. arra hívta fel a vevők figyelmét Facebook-oldalán, hogy nem szervezett 85 000 forintos kuponnal kapcsolatos internetes nyereményjátékot, holott arra téves felhívások találhatók az interneten. Ehhez egy honlapot működtetnek a csalók a www.pennymarket-hu.com címen, ez azonban nem a diszkontláncot jegyző Penny Market Kft.-hez tartozik, hanem úgy vélik, adathalász oldalról van szó, ahol jogosulatlanul használják a cég logóját. A nyereményjátékban pennys vásárlási utalványt nyerhetnek a jelentkezők, ám a valóság az, hogy ezek beváltására az üzletekben nincs mód – húzta alá a Penny Market. Arra kérik a vásárlókat, hogy semmiképp se használják a csalók oldalát, a valós nyereményjátékok ugyanis kizárólag a társaság saját weboldalán, a www.penny.hu-n találhatók.

Ugyancsak hamis kuponok terjesztésére hívta fel a figyelmet a Spar Magyarország Kft. Az elmúlt napokban különböző online felületeken egy olyan, 25 000 forint értékű sparos kupont kezdtek el ismeretlenek terjeszteni, amely a megtévesztésig hasonlít ahhoz, amit a kereskedelmi lánc alkalmazni szokott, a cég logójával és tipikus színeivel. A Spar közölte: a kupont nem a vállalat adta ki, így azok nem válthatók be a Spar üzleteiben. Az ügyben feljelentést tesznek a rendőrségen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.