Útépítésekre és vasútfelújításra kötöttek nagy értékű szerződéseket

Tavaly novemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 8, az egyéb építményeké 5,7 százalékkal – közölte szerdán a statisztikai hivatal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése az októberihez mérten 4,5 százalékkal csökkent.

Magyar Nemzet
2020. 01. 15. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkötött új szerződések volumene 24,7 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 9, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 36,5 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál. Novemberben útépítésekre és vasútfelújításra kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállománya 8,3 százalékkal elmaradt a 2018. november végitől. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 46,4 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 20,1 százalékkal csökkent.

Az év első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva: az építőipari termelés 24,4 százalékkal emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.