Vállalkozások és társasházak is kérhetik a folyamatos törlesztést

Magyar Nemzet
2020. 04. 01. 21:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakossági ügyfelek mellett a vállalkozásoknak és a társasházaknak is megvan a lehetőségük arra, hogy ne vegyék igénybe a fizetési moratórium jelentette könnyítést és változatlanul törlesszék hiteleiket, amennyiben szeretnék. Az OTP Bank ügyfeleinek ehhez csupán egy nyilatkozatot kell kitölteniük és e-mailben elküldeni.

A kormány tőke-, kamat- és díjfizetési moratóriumot hirdetett az a banki adós ügyfelek számára, a koronavírus világjárvány gazdaságot érintő hatásainak enyhítésére. Ez a fizetési haladék az OTP Bank vállalati ügyfeleinek nagy részét is érinti. A rendelet szerint ezeknek a társaságoknak 2020. december 31-ig nincs tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségük. Ahhoz, hogy részt vegyenek a moratóriumban, nem kell semmit tenniük, fizetési kötelezettségüket automatikusan szünetelteti a hitelintézet.

Lehetőség van azonban arra is, hogy az ügyfelek egyáltalán nem, vagy csak részben vegyék igénybe a fizetési haladékot – hangsúlyozta közleményében az OTP Bank. Azok az ügyfelek, akik továbbra is a szerződésben meghatározottak szerint szeretnék teljesíteni tőke, kamat és díjfizetési kötelezettségeiket külön, írásban kell nyilatkozatot tenniük a hitelintézet honlapján található nyilatkozat kitöltésével, majd e-mailben elküldeni a bank által az érintett ügyfeleknek küldött tájékoztató levélben szereplő email címre.

A fizetési haladékot a moratórium ideje alatt később is kérhetik az ügyfelek, tehát az a társaság vagy társasház, illetve lakásszövetkezet, amelyik most a törlesztést választja, megváltoztathatja döntését, és év végéig bármikor kihasználhatja a moratórium jelentette könnyítést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.