Vállalkozói mentorprogram

Munkatársunktól
2019. 03. 04. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlott vállalkozókból álló országos önkéntes mentorhálózat épül ki, amelynek tagjai segítik a hazai infokommunikációs (IKT) szektor cégeit és ötletgazdáit a projektekhez igazodó szolgáltatásokkal – közölte a Magyar Nemzettel a Neumann János Nonprofit Kft.

A jelenleg 39 tagot számláló Input program mentorhálózatának célja, hogy hozzájáruljon a közép-magyarországi régión kívüli innovatív infokommunikációs startupok, vagyis kezdő vállalkozások elindításához és fejlődéséhez, illetve a cégek sikeres külpiaci szerepléséhez. Az összetett szolgáltatási kínálatot szakértő kollégák, valamint széles hazai és nemzetközi kapcsolati háló erősíti.

Az országos mentorhálózat tagjai önkéntes alapon vesznek részt a programban, fél éven át térítésmentes szolgáltatást biztosítanak a vállalkozások és az ötletgazdák számára. A szigorú feltételek alapján kiválasztott mentoroknak rendszeres képzéseken kell részt venniük, hogy szakmailag megalapozott és naprakész segítséget nyújthassanak mentoráltjaik ötleteinek megvalósításához.

A képzések garantálják, hogy az Input program mentorai vitathatatlan elkötelezettségük mellett megfelelő szakmai tudással segíthessék a vállalkozásokat és az ötletgazdákat – mondta az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár. Solymár Károly Balázs szerint teret kell adni a magyar tehetségeknek és ötleteiknek, ahogy minden lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz is, hogy megmutassuk: a hazai startup cégeknek a legjobbak között van a helyük.

Az Input programba a szervezők és a résztvevők folyamatosan várják a mentorok és a mentorálási szolgáltatást igénylő IKT-ötletgazdák jelentkezését. További információ a programról a www.inputprogram.com oldalon található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.