Válságban is bővít a Mercedes Kecskeméten

Folytatja kecskeméti telephelye bővítését a német prémiumgyártó. A Mercedes-Benz ezúttal második présüzeme építésébe kezd, ahol a gépkocsik karosszériaelemeit készítik majd. Zajlik Magyarország első teljesen elektromos modellje, az EQB gyártásánakaz előkészítése is.

2021. 02. 25. 15:50
null
Kecskeméten ősszel kezdik meg a kisméretű elektromos SUV gyártását Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten – tudatta lapunkkal a cég. A mintegy 23 ezer négyzetméteres – új üzem a meglévő kecskeméti gyár részeként működik majd,

a termelés indulása 2022-ben várható. Az új présüzemben alkalmazott technológiáknak köszönhetően a formatervezés, a fejlesztés, a tervezés, a szerszámkészítés és a gyártás folyamatai még összehangoltabbá válnak.

 

A kecskeméti Mercedesek egyre több karosszéria-alkatrésze készül helyben
Fotó: Bach Máté

Az új üzem különös jelentősége, hogy a kecskeméti gyárban készülő kompakt gépjárművek a jövőben a jelenleginél is nagyobb arányban állnak majd olyan alkatrészekből, amelyek kizárólag helyben készülnek. Az új présüzem emellett a legkülönbözőbb préselt acél- és alumínium alkatrészekkel fogja ellátni a Mercedes-Benz nemzetközi termelési hálózatát is. Ezek az alapanyagok megfelelnek az aktuális kompaktautó-generációk követelményeinek mind a formatervezés, mind a biztonság, a tömeg vagy a minőség tekintetében. A működés során – ahogy az első présüzem esetében már jelenleg is – a vállalat nagy jelentőséget tulajdonít a fenntarthatóságnak: a jövőbeni gyártási folyamatok során keletkező hulladék anyagokat is csaknem száz százalékban újrahasznosítják.

– A Daimler folyamatosan fejleszti magyarországi gyárát: az új présüzem építésével párhuzamosan

már zajlik az új EQB gyártásával kapcsolatos felkészülés, az új modell sorozatgyártásának elindítását az idei negyedik negyedévre tervezzük. Az első tisztán elektromos meghajtású kecskeméti modellel a gyár felkészül a jövőre,

hiszen ezentúl szinte minden vevői igénynek meg tudnak majd felelni ebben a szegmensben, legyen szó klasszikus belső égésű motoros modellekről, hibrid meghajtásról vagy tisztán elektromos járművekről. Ez a kiegyensúlyozott termékportfólió és a gyár rugalmas termelési rendszere stabil foglalkoztatást és hosszú távú tervezhetőséget biztosít több mint 4400 munkatársuknak – közölte Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár jelenleg több mint 4400 munkatársat foglalkoztat.

A telephelyen a Mercedes-Benz A osztályt, valamint a négyajtós CLA Coupé és a CLA Shooting Brake, a Mercedes-AMG Performance három sportos modelljét gyártják, és 2020-ben kezdődött meg a vállalat kompaktautó-családja két hibridmodelljének, a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake sorozatgyártása is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.