Változhat az idegenforgalmi adó rendszere Budapesten

Bár Budapest turizmusa szárnyal, nem állhat le a problémák feltárása – fogalmazott Bán Teodóra, utalva az ifa szükséges átalakítására.

Magyar Nemzet
2019. 11. 22. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átgondolnák az idegenforgalmi adó (ifa) beszedésének rendszerét a fővárosban – hangzott el csütörtökön a 35 szakmai szervezetet tömörítő Fővárosi Turisztikai Kerekasztal évzáró ülésén.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK) vezetője kiemelte: ebben számítanak az új városvezetésre is, amelynek irányításával reményeik szerint Budapest egy zöld, befogadó, okos városként rajzolódik ki a jövőben, a turisztikai kerekasztal közreműködésével. Ennek elősegítéséhez a tagság témafelvetéseire is számítanak.

– Bár Budapest turizmusa szárnyal, nem állhat le a problémák feltárása – fogalmazott Bán Teodóra a Turizmus.com szakmai hírportál tudósítása szerint, utalva az ifa szükséges átalakítására.

Az évértékelésen arról is szó esett, hogy az öt éve alakult ernyőszervezet az elmúlt időszakban kiemelten foglalkozott egyebek mellett a turistabuszok parkolásának kérdésével, az Okos Budapest projekttel, jó példaként Ausztria és Linz turizmusát vizsgálták, illetve a bulinegyed és a Liget Projekt is fókuszba került a szakemberekből álló fővárosi testület munkája során.

Eközben számos együttműködést indítottak útjára, hazai és nemzetközi turisztikai vásárokon képviselték Budapestet, illetve nagy hírű rendezvényeket szerveztek és hatékony információs irodahálózatot építettek ki. Fontos tényező volt a Budapest Kártya rendszer elindítása is, amely a BFTK-hoz köthető, akárcsak az, hogy 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosaként lépett a nemzetközi porondra. Az év végén pedig a Budapesti Karácsonyi Vásárra várják a látogatókat a megújult Vörösmarty téren.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.