Változott a MÁV-Start személyes ügyfélszolgálatainak működése

Forrás: MTI2020. 03. 19. 13:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványügyi helyzet miatt a MÁV-Start átszervezte és korlátozta személyes ügyfélszolgálatai működését – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A sorbaállás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

A személyes ügyfélszolgálatok országosan március 19-étől korlátozott szolgáltatással és új helyszíneken várják az ügyfeleket.

Az eddigi, nyitott pultos ügyfélszolgálati helyszínek helyett, az adott állomás pénztárában, az erre kijelölt ablaknál történik az ügyfelek fogadása, a pénztárablakok kialakítása alkalmas a fertőzés kockázatának csökkentésére – közölte a MÁV.

Az új helyszíneken az ajándéktárgyak értékesítésére és az önkiszolgáló csomagmegőrzők üzemeltetésére nincs lehetőség, valamint a szegedi és a békéscsabai ügyfélszolgálaton szünetel a helyi autóbuszjegyek értékesítése. A személyes ügyfélszolgálatok többi szolgáltatása továbbra is elérhető – tájékoztatott a vasúttársaság.

A tájékoztatás szerint az érintett irodák a Keleti pályaudvar, Déli pályaudvar, Székesfehérvár, Győr, Szolnok, Pécs, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba területén vannak.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a Start Klub kártya átvételére a helyi személypénztárakban van lehetőség. Az átvétel pontos helyéről a helyszínen kifüggesztett tájékoztató ad információt.

A már az átvevőhelyen lévő, vagy a jelenleg gyártás alatt álló Start Klub kártyákat az átvevőhelyek a 30 napos átvételi időn túl is megőrzik, az érintett utasok azokat a későbbiekben át tudják venni.

Az utasok folyamatosan, a nap 24 órájában fordulhatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatához a +36 (1) 3 49 49 49-es, vagy mobilhálózatról a +36 (20/30/70) 499 4999-es telefonszámon, írásban ITT vagy az [email protected] e-mail címen. Aki teheti, a személyes ügyintézés helyett válassza inkább ezeket a lehetőségeket – írja a MÁV közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.