Van véleménye az adóhivatalról? Most elmondhatja…

Online közvélemény-kutatást tart az adóhivatal, elégedettek-e az adófizetők a hatóság tájékoztatásával.

2021. 04. 01. 14:25
Ügyfélbarát és hatékony adóhivatalt szeretne kialakítani a szaktárca
Ügyfélbarát és hatékony adóhivatalt szeretne kialakítani a szaktárca Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó a véleménye a NAV tájékoztatási felületeiről, vagy ellenkezőleg, kifejezetten rossz? Online közvélemény-kutatás formájában most maga a hatóság kéri, hogy minél többen osszák meg a tapasztalatukat a szervezettel – számolt be róla a Médiapiac.com.

„Az online kérdőívet a NAV honlapján, az Ossza meg velünk véleményét! menüpontban találhatják meg az érdeklődők április végéig” – mondta a lapnak az adóhivatal szóvivője. Kis Péter András közlése szerint a pár perc alatt kitölthető kérdőív arra szolgál, hogy a NAV felmérje: az ügyfelek elégedettek-e a hivatal központi honlapjával, az elektronikus ügyintézésre szolgáló úgynevezett eBEV-portállal és a telefonos ügyfélszolgálattal. „Az adóügyekben alapvető szerepe van a helyes információknak, a részletek rendkívül fontosak lehetnek. A NAV ezért jó ideje arra törekszik, hogy pontosan, ugyanakkor közérthetően fogalmazzon a különféle közléseiben. A mostani felmérés tulajdonképpen ez ügyben is visszajelzést adhat” – mondta Kis Péter András.

„A hivatal kommunikációjában – folytatta – központi szerepe van a Nav.gov.hu címen elérhető fő honlapnak, ezért is kíváncsi a szervezet arra, hogy

a mostani weblapot megfelelőnek, vagy éppen elavultnak tartja-e a nagyközönség. A kérdőíven anonim módon lehet véleményt formálni például arról, hogy átlátható, korszerű és informatív-e a NAV internetes és telefonos tájékoztató-rendszere, vagy éppen ellenkezőleg.

A válaszok nyilvánvalóan fontosak, az általános következtetéseket a hivatal felhasználja a jövőbeni fejlesztéseihez” – jegyezte meg a szóvivő.

Kis Péter András a lapnak beszélt arról is, miben áll az új típusú hatósági kommunikáció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.