Varga: Erős, a magyar hagyományokra támaszkodó országot építünk

Három pillérre helyezi a kormány a gazdaság újraindítását – mondta a pénzügyminiszter.

Magyar Nemzet
2020. 08. 20. 11:44
VARGA Mihly
Varga Mihály: zárójelbe kell tenni a magyar gazdaság növekedéséről szóló korábbi forgatókönyvet Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Augusztus 20-a annak a kimagasló teljesítménynek az ünnepe, amit egy sorsfordító időben az új, egységes, keresztény Magyarország létrehozása jelentett – emelte ki Varga Mihály Karcag Város Önkormányzatának nemzeti ünnepünk alkalmából tartott ülésén. A pénzügyminiszter kifejtette: ahogyan Szent István idején, úgy most is létkérdés számunkra, hogy erős, a magyar hagyományokra támaszkodó országot építsünk.

– Az államalapítás tradíciója és elődeink önrendelkezésért folytatott harca szabja meg a mai kormány feladatait is – hangsúlyozta Varga Mihály. – Legfőbb törekvésünk, hogy biztonságot teremtsünk polgárainknak és a gazdaság szereplőinek, hogy a magyar emberek érdekeit érvényesítsük, ha kell, kritikus és nehéz helyzetekben is. Ragaszkodunk a szabad, önálló és a magyar érdekeken alapuló döntés jogához – fogalmazott a miniszter, aki a koronavírus-járvány hatásairól szólva elmondta: a kormány a gazdaság újraindítását három pillérre helyezi. Az első a családok, a háztartások védelme, legyen szó az egészségük megóvásáról vagy a munkahelyek megőrzéséről. A második a vállalkozásoknak nyújtott segítség, mert Magyarország már jól megtanulta: ha munka van, minden van. A harmadik pedig a költségvetés és a pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartása, ami alapot teremt mindehhez – ismertette a miniszter. – Szabad országként ma már újra megélhetjük hagyományainkat – utalt a miniszter a Nagykunság egyik legnagyobb ünnepére, az újkenyér megszentelésére. Mint mondta: minden közösséget ezek a századokon átnyúló hagyományok tartanak meg, ezekre épülhet csak erős, a nehézségekkel szemben mindig tettre kész társadalom. Varga Mihály az elmúlt hónapok – ahogy fogalmazott – fájdalmas veszteségeiről is szót ejtve emlékezett meg Dobos Lászlóról, Karcag elhunyt polgármesteréről és Koncz Ferenc országgyűlési képviselő elvesztéséről is. A miniszter annak a reményének is hangot adott, hogy – a választópolgárok bizalmából – mindkét politikus munkáját méltó utód folytathatja majd – ismertette a Pénzügyminiszter közleménye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.