Varga Mihály: A hitelminősítők is bíznak a magyar gazdaságban

A Standard & Poor’s és a Fitch a válság ellenére is befektetésre ajánlott kategóriában tartotta Magyarországot.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 7:24
The S&P Global logo is displayed on its offices in the financial district in New York
Kedvező jelzés lehet a piacoknak a Standard & Poor’s lépése Fotó: Brendan McDermid Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A két nagy hitelminősítő, a Standard & Poor’s és a Fitch a válság ellenére is befektetésre ajánlott kategóriában tartotta Magyarországot” – írta Varga Mihály a közösségi oldalán. A pénzügyminiszter közölte: jelentésükben elismerik a magyar válságkezelés hatékonyságát, a kedvező adósságszerkezetet és a megfelelő forrásbevonási lehetőségeket. „Ez azt jelzi, hogy nemcsak a befektetők, hanem a hitelminősítők is bíznak a magyar gazdaságban” – tette hozzá.

Péntek este változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország BBB szintű, befektetési ajánlású államadós-osztályzatát pénteken a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő. A Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő szintén változatlan stabil kilátással erősítette meg hazánk BBB/A-2 szintű, befektetési ajánlású államadós-osztályzatát. A Standard & Poor’s kiemelte: várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,6 százalékkal növekszik. Becslése szerint a magyar gazdaság teljesítménye tavaly a koronavírus-járvány okozta válság miatt 6,3 százalékkal csökkent reálértéken. A Fitch Ratings valamivel derűlátóbb előrejelzése szerint a magyar GDP-érték az idén 4,9 százalékkal bővül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.