Varga Mihály: Újabb településeken indulnak gyermekétkeztetést szolgáló konyhafejlesztések

Újabb 68 településen kezdődhetnek a gyermekétkeztetés feltételeit javító konyhafejlesztések összesen kétmilliárd forintos kormányzati támogatással – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Forrás: MTI2019. 10. 29. 9:34
VARGA Mihly
Nyregyhza, 2019. szeptember 7. Varga Mihly pnzgyminiszter eladst tart az 57. Kzgazdsz-vndorgylsen a Nyregyhzi Egyetemen 2019. szeptember 7-n. MTI/Czegldi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyminiszter kiemelte: a 2015-ben indult pályázatnak köszönhetően így eddig már több mint 550 településen mintegy 14 milliárd forintból újulhatnak meg gyermekétkeztetést szolgáló konyhák és étkezőhelyiségek.

A költségvetés évről évre növekvő forrást biztosít a gyermeknevelés támogatására – mondta el Varga Mihály, kiemelve: az ingyenes és kedvezményes étkeztetésnek köszönhetően ma már minden gyerek – akár a szünidőben is – meleg ételhez juthat. Erre a célra jövőre több mint 82 milliárd forint áll majd rendelkezésre, amely 50 milliárd forintos növekedést jelent 2010-hez képest – tette hozzá.

Ezzel párhuzamosan országszerte újulnak meg vagy épülnek a gyermekétkeztetéshez szükséges konyhák, étkezők és kiszolgálóhelyiségek is. A pályázat révén az önkormányzatok kifejezetten hazai költségvetési forrásból részesülhetnek támogatásban korszerűbb, a környezetvédelmi és energetikai, valamint élelmiszer-biztonsági szempontoknak megfelelő infrastruktúra kialakításához – jelezte Varga Mihály. Emlékeztetett, az idén tavasszal közzétett felhívással akár 40 millió forintos vissza nem térítendő támogatást igényelhettek a települések.

A támogatásban részesülő önkormányzatok listája a kormany.hu oldalon érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.