Varga Mihály: Van még tartalék a magyar gazdaság szereplőiben

Van még tartalék a magyar gazdaság szereplőiben ahhoz, hogy fenntartható legyen a növekedés – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Bács-Kiskun megyei Soltvadkerten, ahol ünnepélyesen felavatták a Material-Plastik Kft. második gyártócsarnokát.

Forrás: MTI2019. 03. 08. 15:55
VARGA Mihly
Felavatták a Material-Plastik második gyártócsarnokát Soltvadkerten Fotó: Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1989-ben alapított műanyagipari vállalkozás 6 ezer négyzetméteres új üzemcsarnokának 3,1 milliárd forintos költségéhez a magyar állam 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

„Öröm, amikor egy töretlenül fejlődő magyar családi vállalkozás újabb sikerében osztozhatok. A cég legújabb beruházása a következő tíz évben megduplázza a vállalat termelését. A munkavállalók száma is emelkedik, vagyis még több családnak lesz biztos megélhetést nyújtó munkája Soltvadkerten” – emelte ki a pénzügyminiszter.

Garami Zoltán, a Material-Plastik tulajdonosa elmondta: a cég 2018. évi nettó árbevétele 6,5 milliárd forint volt és alkalmazottaik száma meghaladta a százat. A cég a város legnagyobb adófizetője és bekerült Bács-Kiskun megye száz legnagyobb vállalkozása közé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.