Várják az oltási értesítést a vidéki vásárlók, boltosok

Nagy segítséget jelent, hogy azok a kisboltok is kapnak bértámogatást, amelyeknek be kell zárniuk – közölte az Áfeosz–Coop Szövetség elnöke.

2021. 03. 04. 20:27
Béres Tiborné
A Magyar Nemzet úgy értesült, több ezren már csak papíron gyarapítják a tagságot a KASZ-nál Fotó: MTI Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A déli órákban bejelentett, jövő heti korlátozások hírére

nem indultak be vidéken a tömeges vásárlások, amiatt sem, mert az emberek már tudják, hogy bármikor hozzáférhetnek az alapanyagokhoz, friss termékekhez, ezt tavaly bizonyította a magyarországi alapellátási lánc

– közölte a Magyar Nemzettel Zs. Szőke Zoltán.

Az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke kifejtette: fegyelmezetten, szokatlan jelenségek nélkül telt a csütörtöki bevásárlási nap a vidéki élelmiszerüzletekben, ahol elfogadják a korlátozásokat, sőt sok munkavállaló könnyebbségre számít a hét végi vásárlási hullám után a napi munkájában amiatt, hogy otthon maradnak a gyermekes családok, a home office-ba vonuló munkavállalók. Ehhez igazodik majd a fogyasztás is, rendezettebbé válik.

Vidéken nem indultak be a vásárlások a jövő heti korlátozások hírére Fotó: Bach Máté

– Kedvezőnek tartjuk, hogy a bejelentett bolti leállások mellett nincs szó korosztályok szerinti besorolásról, vidéken az idősáv inkább kedvezőtlen hatással járt, mivel túlságosan felborította a megszokott fogyasztási rendet; ez a 13 óráig tartó élelmiszerboltokban inkább gondot okozott – mondta.

Zs. Szőke Zoltán kitért rá: kezdődnek a kerti munkák, a háztájiban nevelt jószágok körül egyre több a feladat, állandó a takarmányigény, ezért remélik, hogy a gazdaboltok, vetőmagboltok, jószágokat ellátó üzletek is elérhetők maradnak.

Nagyon pozitív döntés, hogy azok az iparcikk-boltosok is megkapják a sérült ágazatoknak már megítélt bértámogatást, amelyeknek be kell zárniuk, ez nagy segítséget jelent

– mondta az elnök, aki kitért a vakcinakérdésre is.

– Vidéken pozitív a hozzáállás a védőoltásokhoz,

mindenki alig várja, hogy megkapja a jelzést, hogy mehet fölvenni a vakcinát

– fogalmazott.

A vidéki élelmiszerüzletekben nem számítanak nagy változásokra a leállások idején Fotó: MTI/Vajda János

Ennek kapcsán megjegyezte: egyetértenek azzal, hogy a kereskedelem dolgozói hamarabb kaphassák meg a vakcinákat, mivel ők a frontvonalban küzdenek nap mint nap a lakosság kiszolgálásért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.