Versenyelőny az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása

A fejlesztések által széles körűbben elérhetővé válnak a huszonegyedik századi fizetési módok. 

Magyar Nemzet
2021. 01. 16. 13:00
null
MasterCard-OFOTÉRT esemény, részletfizetés Fotó: Kallus György bankkártya terminál, bankkártyás fizetés Fotó: Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei évtől az online kasszát működtető cégek kötelesek biztosítani az ügyfeleknek az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását. A szabályozás általi fejlesztések előrelépést jelenthetnek a vállalkozásoknak – közölte szombaton a Pénzügyminisztérium. Közleményükben felidézik:

a világban jelenleg zajló folyamatok és a koronavírus-járvány miatti elektronikus fizetés iránti igény növekedése elvárássá tette a biztonságos és érintésmentes fizetési megoldásokat.

A vásárlók keresik azokat az üzleteket, ahol nemcsak készpénzzel fizethetnek, hanem bankkártyával vagy akár mobiltelefonjuk segítségével is.

A vásárlók akár húsz százakkal többet költenek elektronikus fizetésnél, mert nem korlátozza őket a náluk lévő készpénz mennyisége
Fotó: Pexels

Idén januártól minden online pénztárgépet használó vállalkozónak kötelező az elektronikus fizetési lehetőséget biztosítása. A törvényi előírásoknak való megfelelésnek több módja is választható, a cégeknek csaknem fél év állt rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a változásokra.

A szabályozás azonban nemcsak kötelezettséget ró az online kasszát használó kereskedőkre, hanem lehetőséget is kínál a fejlődésre, növeli a versenyképességüket. A fejlesztések által széles körűbben elérhetővé válnak a huszonegyedik századi fizetési módok.

A versenyképesség növelése mellett a cégek profitálhatnak is az elektronikus fizetési lehetőség biztosításával: iparági tapasztalatok szerint a vásárlók 15-20 százalékkal többet költenek, ha nem készpénzzel terveznek fizetni, mert nem korlátozza őket a náluk lévő készpénz mennyisége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.