Vezetéstechnikai tanpályát adtak át a szabolcsi Máriapócson

Átadták Magyarország harmadik professzionális vezetéstechnikai tanpályáját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócs melletti RabócsiRingen pénteken.

Forrás: MTI2019. 05. 17. 22:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rabócsi Tibor, a versenypályát üzemeltető társaság tulajdonosa az átadáson elmondta, az 1996-tól működő autó, motor, gokart és ralikrossz versenypálya a több mint 600 millió forint értékű, nagyrészt saját erőből finanszírozott beruházás keretében mintegy 20 ezer négyzetméter aszfaltterülettel bővült ki, amin helyet kapott a tanpálya is.

Magyarországon jelenleg Zsámbékon és a Hungaroringen működik hasonló létesítmény, a máriapócsi tanpályán szakoktatók segítségével tanulhatják meg az érdeklődők a vezetéstechnika elméleti és gyakorlati fogásait – tette hozzá.

A tréningeken részvevő sofőrök elsajátíthatják, hogyan kerüljenek el egy balesetet, miként kell reagálni magabiztosan egy nem várt szituációban, vagy mi a teendő akkor, ha vizes aszfalton hirtelen le kell fékezni az autót – magyarázta Rabócsi Tibor.

A speciális, úgynevezett vízkilövő pályán mesterséges körülmények között csúszik az autó, a nagy bukótér miatt itt akár hetven-nyolcvan kilométeres óránkénti maximális sebességgel lehet biztonságosan közlekedni. Az aquatálcának hívott modulban a kocsi vízkiszorító képességét lehet tesztelni akár 130 kilométeres sebességgel, a Magyarországon is egyedülálló ütköző és boruló szimulátorban pedig biztonságos körülmények között tapasztalható meg egy ütközés és egy borulás, vagy ezek kombinációi.

A meglévő versenypályához illeszkedő pályán emellett gyakorolni lehet a tolatást és a szlalomozást, a kis- és nagy sebességű kikerülési manővereket pedig a vízfalas modul segítségével is el lehet sajátítani – ismertette Rabócsi Tibor.

A vezetéstechnikai tanpálya mellett kapott helyet egy kétszázötven négyzetméteres oktatóépület, ahol az elméleti vezetéstechnikai ismereteket és a biztonságos közlekedés alapjait tanulhatják meg a sofőrök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.