Vidéki nagyvárosok kerülnek célkeresztbe

A kiállításnak is köszönhetően a magyarországi ingatlanpiac elérheti az előrejelzett 1,5 milliárd euró körüli befektetési értéket 2019-ben.

2019. 03. 14. 9:32
INGATLANFEJLESZTOI KEREKASZTAL EGYESULET MIPIM 2019
A magyar stand hazánk beruházásait népszerűsíti a külföldi befektetőknek Fotó: IFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi befektetői környezetet, illetve Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg beruházásainak népszerűsítését tűzi ki célul a világ legnagyobb ingatlanszakmai kiállításán felállított magyar stand. A franciaországi Cannes-ban péntekig tartó MIPIM a jövőbeni befektetéseket alapozhatja meg, hiszen több mint száz országból 25 ezer vezető szakember és befektető vesz részt az esemény programjain.

A kiállításnak is köszönhetően a magyarországi ingatlanpiac elérheti az előrejelzett 1,5 milliárd euró körüli befektetési értéket 2019-ben.

– Az utóbbi tíz év fővárosi munkájának gyümölcse, hogy Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat a European Best Destination közönségszavazásán.

A magyar stand hazánk beruházásait népszerűsíti a külföldi befektetőknek
Fotó: IFK

Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat és turistákat vonz a világ minden tájáról – mondta a MIPIM több programján részt vevő Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese. Szerinte nagy lehetőség a fővárosnak és a befektetőknek is, hogy elhanyagolt, részben korábbi ipari létesítményekből álló területek, városrészek újulhatnak meg.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója szerint sokan tájékozódtak a Városliget vonzáskörzetében befektetési lehetőségek iránt. Szerinte a kiállításon komoly üzletek születnek, és tapasztalható, hogy a magyar gazdaság teljesítőképességének, a megvalósítási fázisba lépett legnagyobb európai kulturális beruházásnak, a Liget Budapest projektnek jelentős tőkevonzó hatása van.

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke kifejtette: a vidéki nagyvárosok fejlesztései is megértek a nemzetközi beruházók figyelmére. Ugyanakkor a magyarországi befektetők is jelentős versenytársat jelentenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.