Világgazdaság: Tízmilliárdokat vesz el a dohány-feketepiac

Tavaly 6,5 százalék volt az illegális cigaretták hazai részaránya, a mintegy 530 millió szálas mennyiség hozzávetőleg 23 milliárd forintos költségvetési adókiesést okozott – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Forrás: MTI2019. 08. 26. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon tavaly 6,5 százalék volt az illegális cigaretták részaránya a teljes fogyasztáshoz képest, összehasonlításképpen az európai uniós feketepiac ugyanebben az időszakban 8,6 százalékon állt – közölték a lap érdeklődésére, a KMPG Stella Project című tanulmányára hivatkozva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóosztályán.

Ez év januárja és májusa között a NAV 7474 esetben foglalt le cigarettát, összesen 28,1 millió szálat, 1,42 milliárd forint értékben. Ugyanebben az időszakban finomra vágott és egyéb fogyasztási dohányt 396-szor foglaltak le, az együttesen 1,72 tonnás mennyiség értéke hozzávetőleg 74,7 millió forintnak felel meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.