Virtuális élménylehetőségek Pesten

Magyar Nemzet
2019. 09. 06. 14:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén új tendenciára lettek figyelmesek a turisztikai szakértők: divattá vált a fővárosi utazás a belföldiek köré­ben, a magyarok egyre inkább igénylik, hogy felfedezzék, megismerjék a fejlesztések révén megújult Budapestet. Azt a hónapról hónapra megjelenő vendégforgalmi adatok is mutatják, hogy az ikonikus fővárosi látnivalókra már nem csupán a külföldi turisták kíváncsiak, hanem a magyarok is, a városnéző programokon ráadásul a fiatalabbakat is megragadják az egyre nagyobb vonzerejű technoló­giai újítások is, amelyek sokaknak még szokatlanok, azonban kétségtelenül hozzátesznek a főváros turisztikai szolgáltatásaihoz.

Különleges időutazásra jelentkezhetnek például azok a vállalkozó kedvű utazók, akik a VR Tours másfél órás virtuális városnéző kirándulását választják Budapest megismeréséhez. A magyar startupcég által kifejlesztett speciális szemüvegek használatával 360 fokos virtuális valóságban szó szerint megelevenednek a főváros legfontosabb történelmi eseményei, különösen az UNESCO Világörökség részét képző budai Vár történelme. A hazánkban egyedülálló turisztikai szolgáltatás során a speciális szemüvegekkel a középkortól kalandozva egészen az 1956-ban zajló eseményekig vezetik végig az érdeklődőket, ami az egész családnak újszerű élményt nyújthat.

Az utóbbi időben az egyik legkedveltebb múzeum a tavaly ősszel újranyitott Szépművészeti Múzeum lett a fővárosban. Nem csupán az épület impozáns mivolta és az itt megtekinthető műalkotások vonzzák a látogatókat, hanem a januárban átadott Magic Wall, azaz a 21 kijelzőből álló, 15 méter hosszú, érintőképernyős LCD-fal is izgalmas lehetőség. A Márvány Csarnokban található eszköz ugyanis a világ legnagyobb múzeumi LCD-fala, ahol egyszerre harminc-negyven látogatható böngészheti interaktív módon a háromszáz műtárgy adataiból álló tudástárat.

Sokan a játékbarlangok miatt is a fővárosba utaznak
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A robotika szerelmeseinek sem kell messzire menniük az egyedülálló élményért, hiszen már Budapesten is találkozhatnak robotokkal, vendéglátóhelyen. Egyelőre unikális érdekességnek számít, hogy – vélhetően a munkaerőhiányra válaszul – a technológiai újítások következtében robotok szolgálják fel a megrendelt ételt, italt egy VIII. kerületi, Práter utcai kávézóban, ahol a robotpincérekkel közös fotók is készülhetnek. Ugyanígy, a játékok rajongói is számos lehetőséget találnak a fővárosban, nekik az úgynevezett gamer bárok nyújtanak páratlan élményeket. A főváros egyik legnagyobb gamer bárja a VI. kerületi Ó utcában található, ahol a játékok szerelmeseit több mint 160 társasjáték várja.

A legtöbb játszóbárban különleges virtuális programok is vannak, sőt a retrószórakozás rajongói sem csalódnak: sok helyütt múltidéző játékhősök gazdagítják a fővárosi szórakozási lehetőségeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.