Zöld jelzés a sertésnek

Magyar Nemzet
2019. 10. 07. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbia ismét megnyitotta piacát a friss magyar sertéshús előtt, több mint egyéves tárgyalássorozat eredményeként – közölte az Agrárminisztérium.

Déli szomszédunk sok más országhoz hasonlóan az afrikai sertéspestis tavaly áprilisi megjelenését követően zárta le piacát a magyar sertéstermékek előtt. Egy hazai vállalkozás már jelezte kiviteli szándékát, nemsokára elindul az első szállítmány.

A korábbi egyeztetések eredményként Albánia, Grúzia és Hongkong nem vezetett be korlátozásokat, míg például Chile, Kanada, az Egyesült Államok, Macedónia, Montenegró, Szingapúr és Vietnam csak bizonyos területekre és termékkörökre korlátozta az intézkedéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.