Zöld vállalati kötvényt vásárolt a Nemzetközi Beruházási Bank

A Nemzetközi Beruházási Bank a legnagyobb befektetője lett a magyar piacon kibocsátott zöldkötvénynek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 11. 16:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) több mint 33,8 millió euró értékben vásárolt zöld vállalati kötvényt, ezzel a befektetéssel a bank jelentős mértékben tovább növeli magyarországi portfólióját – közölte a NBB.

A közleményben hangsúlyozzák, a Nemzetközi Beruházási Bank az egyik legnagyobb befektetője lett a magyar kötvénypiacon kibocsátott első zöld vállalati kötvénynek, amelyet a CPI Hungary Investments Kft. hozott forgalomban. A Magyar Nemzeti Bank mellett a vezető magyar kereskedelmi bankok, biztosítótársaságok és befektetési alapok szintén a kötvény befektetői között voltak.

Jozef Kollar, az NBB igazgatótanácsának első alelnöke a bank közleményében kiemelte, az ehhez hasonló műveletek támogatása összhangban van az NBB multilaterális fejlesztési bank feladataival, és örömükre szolgál, hogy részt vehetnek ennek a kísérleti kezdeményezésnek magyar piacon való alkalmazásában.

A Magyar Nemzeti Bank a múlt héten közölte, hogy megtörtént az első hazai zöld vállalati kötvény kibocsátása a Növekedési kötvényprogramban (Nkp), a CPI Hungary Investments Kft. (a CPI Property Group tagja) 30 milliárd forint (87 millió euró) össznévértékű, 2,25 százalékos kuponú, 10 éves futamidejű zöld vállalati kötvényt hozott forgalomba. A CPI Hungary Investment Kft. zöld vállalati kötvény kibocsátása szervesen illeszkedik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld programjában megfogalmazott célokhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.